Pozdrav jeseni!

Mesec oktober nam je prinesel veliko sončnih dni, zato  smo se odločili sovaščanom pomagati pri jesenskih opravilih. Grabili smo listje in pobirali jabolka. Izvedli smo pohod za športni program Mali sonček in si ogledali piščančjo farmo v Gorenju.  

Odzvali smo se povabilu v krajevno knjižnico in z obiskom medicinskih sester ZD Velenje izvedli zobno preventivo in poučno demonstracijo nudenja nujne pomoči.

Veliko časa smo preživeli v gozdu, kjer smo igrali gozdni Bingo (iskali smo različne plodove, vejice, kamne in liste). Ker pa je gozd zelo razgiban smo izvedli tudi gozdno olimpijado, kjer smo preskakovali veje, vijugali okoli dreves, prestopali podrastje, se vrteli okoli dreves, skakali s skal …

Vse plodove, ki smo jih nabrali v gozdu smo v vrtcu najprej preštevali, razvrščali in prirejali,  nato pa jih odtisnili v slano testo.  Tiskali smo polovico jabolka, mu narisali muho in peške, nato pa z vročo pištolo prilepili še pecelj in list.

Z ročnimi lutkami smo dramatizirali pravljico Razbita buča in z lutkami na palici Bučo Debelučo. Veliko smo prepevali jesenske pesmi (Jaz sem mala miška, Rjava pesem, Kostanjček zaspanček …) in se učili novih deklamacij (Jabolko, Prve kapljice, Hruška debeluška).

Ker pa so otroci že veliki in spretni so v vrtec prinesli prava kladiva s katerimi so trli orehe. Prav vsi so se preizkusili v dejavnosti in veste kaj?  Kljub kakšnemu udarcu po prstu so ostali pogumni in nasmejani ter nadaljevali z delom. V sušilcu sadja smo posušili še jabolčne krhlje in si tako za malico privoščili jabolčni čips in orehova jedrca. Foto

                                           »Tetka Jesen, kako si pisana in čudovita!«

(Visited 89 times, 1 visits today)