September – uvajalni mesec

ZVEZDANA MAJHEN: SEPTEMBER

MESEC SEPTEMBER Z VETROM ZAPLEŠE IN PRVOŠOLCEM LASKE POČEŠE – MALO NA LEVO, MALO NA DESNO, MALO ZA ŠALO, MALO PA RESNO.

DEKLICAM V ČOPKE, DEČKOM NA PREČO, SONCE JESENSKO SIJE ZA SREČO – MALO NA LEVO, MALO NA DESNO, MALO ZA ŠALO, MALO PA RESNO.

V  mesecu septembru so se otroci navajali na novo igralnico, umivalnico, vzgojiteljici in nove prijatelje. Seznanjali so se s pravili v igralnici in na igrišču ter se navajali na njihovo upoštevanje. Igrali smo se socialne, prstne in gibalne igre, rajali rajalne igre, prepevali, risali… Otroci so raziskovali igralnico, se veselo igrali z različnimi konstruktorji in v kotičku dom.

V času Pikinega festivala nas je obiskala Pika Nogavička. Z njo smo peli in rajali, izdelovali smo Pikine verižice, se lepotičili v Pikinem lepotilnem salonu, izvedli športno dopoldne ter odšli na Pikin pohod. Za zaključek Pikinega tedna pa smo se v naši igralnici družili z otroki vseh skupin. Poslušali smo igranje pesmi na elektronsko klaviaturo, prepevali in gibalno ponazarjali vsebino pesmi. Seveda smo se posladkali tudi s Pikinimi palačinkami.

Veliko časa smo preživeli na prostem, saj smo večkrat že jutranja razgibanja izvedli na igrišču. Pogosto smo se na igrišču igrali gibalne in rajalne igre. Odšli smo tudi na sprehode v bližnjo in daljno okolico vrtca, kjer so se navajali na hojo v paru v koloni, opazovali okolico in spremembe v naravi. (FOTO)

Alenka in Mojca

(Visited 759 times, 1 visits today)