Ogled reševalnega vozila in avtomehanične delavnice

V okviru teme Promet in prometna varnost, ki jo v januarju obravnavajo starejši trije oddelki našega vrtca, smo si imeli v sredo, 18. 1. 2023, na našem parkirišču možnost ogledati reševalno vozilo. Z njim sta se pripeljala očeta od Naceta in Nala. Razkazala sta nam notranjost reševalnega vozila, predstavila svoje delo in pripomočke, ki jih pri tem uporabljata. Poudarila sta, da morajo tudi reševalci poskrbeti za varnost bolnikov in ponesrečencev, in sicer tako, da jih pred prevozom z reševalnim vozilom pripnejo z varnostnim pasom.

Zatem smo se sprehodili do Rečice ob Paki, kjer smo obiskali Honda servis Selič. Ogledali smo si avtomehanično delavnico. G. Selič nam je pokazal, kako se z avtodvigalom dvigne avtomobil, odvije in privije kolo, kaj se skriva pod avtomobilskim pokrovom… Mi pa smo pred slovesom zapeli pesem Kolesa na avtu.

Na poti proti vrtcu smo se ustavili na bližnjem zasneženem travniku, kjer smo se igrali na snegu.

Za predstavitev reševalnega vozila se najlepše zahvaljujemo gospodoma Mitji in Leonu Ločičnik. Zahvaljujemo se tudi gospodu Robertu Seliču, ki nam je razkazal Honda servis. Foto

(Visited 293 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...