Dan slovenskega športa

Tudi v vrtcu se zavedamo pomembnosti gibanja in zdravega načina življenja otrok v predšolskem obdobju.  Tako smo današnji dan v vrtcu športno obarvali.

Vzgojiteljice 1. starostnega obdobja so po jutranjem razgibavanju za otroke pripravile igre z baloni in padalom; na podestu telovadnice pa razgiban gibalni poligon. Dan so naši najmlajši zaokrožili s sproščanjem in izvajanjem joge ter tibetanskih vaj za otroke.

V novo telovadnico našega sončnega vrtca pa smo skupine 2. starostnega obdobja  povabile dva sovaščana, ki sta tako v slovenskem kot tudi v evropskem nogometu pustila svojo sled. G. Luka Prašnikar in g. Nik Omladič sta nam predstavila nogometno šolo NK Šmartno 1928. Pripravila sta nam zanimive poligone z žogo, manjkala pa ni niti prava nogometna tekma.  V jutranjem krogu smo se v skupinah  z otroki pogovarjali katere športe poznajo, kje se izvajajo, kaj za njih potrebujejo…,  in če poznajo kakšnega znanega športnika oz. športnico.  Dejavnosti smo tudi mi zaključili s sproščanjem in pravljično jogo za otroke.

G. Prašnikarju in g. Omladiču se iskreno zahvaljujemo, da sta z nami delila svoje nogometno znanje in nam polepšala športno dopoldne. Foto

(Visited 169 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...