Šmartno ob Paki, moj kraj

Novembra naša občina praznuje občinski praznik, zato smo v tem mesecu dali poudarek na spoznavanju Šmartnega ob Paki in ostalih naselij občine. Ogledali smo si predstavitveni film Občina Šmartno ob Paki / Majhni kraji velikih zanimivosti. Da naša občina praznuje je bilo moč zaznati celo v naši igralnici, saj smo izdelali občinske zastave. Risali smo še svoje domove, ki smo jih »opremili« s hišnimi številkami. Na zemljevid občine Šmartno ob Paki pa je vsakdo prilepil hišico izdelano s tehniko gubanja v naselje, kjer je doma. Ogledali smo si še Martinovo vas, kjer smo na Veseli Martinovi soboti v sklopu občinskega praznika skupaj z ostalima starejšima oddelkoma sodelovali s pevsko – plesnim nastopom. Ogledali smo si pomembne objekte v našem kraju, med drugim tudi cerkev, notranjost katere nam je razkazal gospod župnik. Ob tem nam je povedal še nekaj zanimivosti o svetem Martinu. Ogledali smo si dramatizacijo vzgojiteljic po zgodbi svetega Martina in si izdelali lutko goske (marioneta).

Obeležili smo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos potekal pod sloganom Zajtrk z mlekom-Super dan.

Sodelovali smo na likovnih natečajih, in sicer Bodi umetnik »Igraj se z mano«; Praznična voščilnica in Praznični koledar v podobi Ferdovega pravljičnega gozda.

Prve tri tedne v novembru je bila na praktičnem usposabljanju z delom Sara Aplinc, dijakinja 3. letnika Gimnazije Celje – Center, program Predšolska vzgoja. Foto

(Visited 43 times, 1 visits today)